Digital remastering

En digital remastering betyr at vi bruker toppmoderne videokonverterings-verktøy, for å hente ut de beste videosignalene fra kassettene dine, slik at vi skal klare å gjengi, så korrekte gjengivelser av innholdet ditt som mulig.

Mange har oppbevart sine videokassetter på kjellere og loft i ustabile temperaturer i mange år, før de endelig kommer til oss med håp om å få hentet ut innholdet og få det digitalisert for moderne skjermer.

Enkelte ganger så står dessverre ikke materialet til å redde. Som oftest skyldes det at kassettene har vært oppbevart i et fuktig klima, slik at det har dannet seg muggsopp på videobåndet. Andre ganger så har temperaturbelastninger over flere år gjort stor skade på fargene og skarpheten. Og i noen tilfeller, så har videokassettene rett og slett blitt avmagnetisert. Da er det lite vi får gjort dessverre, annet enn å trøste deg med at vi ikke fakturerer, dersom det skulle vise seg å være tilfelle.

Heldigvis så er det svært sjeldent at vi i Kassettkompaniet ikke klarer å hente ut gode nok videosignaler, som vi igjen kan forbedre digitalt når vi remaster innholdet på kassettene dine. Dette klarer vi fordi vi kun benytter oss av profesjonelt dataverktøy og avanserte algoritmer, som analyserer opptaket på hver eneste kassett og sørger for at overføringen blir så nær 1:1 som mulig.

Når vi har sørget for at vi har med oss så mye data fra videokassettene som overhodet mulig, så begynner vi med en digital restaurering av farger, kontrast, hvitbalanse og skarphet. Her får bildene dine en forbedring av sitt originale utgangspunkt. Fargene gjøres renere og klarere i sitt uttrykk, kontrasten justeres til moderne skjermer, kraftige fargestikk dempes og en generell oppskarping av bildet gir helt nytt liv til minnene dine.

Deretter så gir vi oss i kast med skurring og støyproblemer på bildene og lyden. Her gir vi materialet en skikkelig vask med noe av det kraftigste analyseverktøyet som finnes på markedet. Det fjerner nesten alle digitale korn og gir et filmen et særdeles høyt kvalitetsmessig løft.

En siste finish legges i eksporteringsfasen. Siden de aller fleste kassettene vi får tilsendt består av “interlaced-signaler”, som har bildet sitt satt sammen av 2 lag med horisontale videostriper, så konverter vi materialet til “progressive-scan”. Det vil si at hvert videobilde settes sammen til hele enkeltbilder, og dermed får et mye klarere og skarpere bilde. Her kan du se forskjellen på interlaced og progressive bilder:

interlaced-vs-progressive-scan-samsung-b-5a263f39aad52b0037a91dc0.jpg

Hos Kassettkompaniet kan du være helt sikker på at vi gjør vårt ytterste for å få de beste bildene og den beste lyden ut av kassettene dine. Vårt team består kun av profesjonelle medarbeidere med mange års erfaring og høy ekspertise. Vi setter stor dedikasjon og yrkesstolthet i hver eneste videokassett. Du kan være trygg på at dersom ikke vi klarer å restaurere kassettene dine, så vil ingen andre heller klare det.